Home

Wat is coherentie?

Wat kunt u verwachten?

 

Coach

Contact

Algemene voorwaarden

Links

Tarieven

Startpagina

 

emotie

De mens bestaat uit verschillende systemen die samenwerken, zoals:

  1. de lichamelijke systemen, zoals het hart/longsysteem, het stofwisselingsysteem, het spijsverteringssysteem, het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het spierstelsel,  het hormonale systeem
  2. het emotionele systeem (de basisemoties blij, boos, verdriet en angst)
  3. het mentale systeem (ons brein, ons denken)

 

 

Een niet goed afgestelde motor voelt minder betrouwbaar aan en de kans is reëel aanwezig dat er door onnodige slijtage daadwerkelijk mankementen optreden. Bij de mens kan dit gebrek aan afstemming zich uiten in onder andere:

 

 

Coherentietraining biedt u een handvat om uw eigen systeem weer op regel te krijgen. Eenvoudig te leren, altijd en overal makkelijk te gebruiken. Omdat met name de hartslag hierin een belangrijke rol speelt, wordt er ook wel gesproken van hartcoherentie.

 

Als radertjes vallen de systemen in elkaar en laten ze de motor draaien. Als echter één van deze systemen een hapering vertoont, heeft dat invloed op de afstemming tussen de systemen. De motor loopt dan niet meer als ‘gesmeerd’. Dat hoeft niet te betekenen dat er onderdelen kapot zijn of niet meer functioneren – vaak is het een kwestie van rustig kijken en opnieuw goed afstellen. Zoals een goede monteur meer doet dan enkel de losse onderdelen testen: hij luistert, kijkt, voelt en gebruikt zijn kennis en ervaring.

Een ander woord voor goed afgesteld zijn is “coherentie”.